Barcelona 2.0

Aquests dies l’Ajuntament de Barcelona està presentant el seu nou model de gestió, el que ha anomenat Barcelona 2.0. Es tracta d’un projecte ambiciós i complex, com tots els que es proposen per modernitzar l’administració i la gestió públiques des de dins. Les semblances amb el Pla Governamental CAT21 de la Generalitat de Catalunya de l’últim govern de CiU i desballestat pel primer govern tripartit, són importants. Sobta que a hores d’ara l’Ajuntament en faci bandera, quan sempre ha presumit de liderar la innovació administrativa a Catalunya. 

De moment les formes fan pensar que ens trobem davant d’una altra estratègia de màrqueting buida a les que ens té acostumats l’Ajuntament. El nom, Barcelona 2.0, ja indica una voluntat de publicitar la iniciativa acostant-la als estàndards a là mode de l’anomenada Web 2.0 i els esquemes d’innovació oberta, peer to peer.

A primera vista sorprèn que des del govern municipal no s’hagi volgut posar els ciutadans al centre del nou model de gestió. En canvi, és la mateixa administració pública la que sembla objecte i subjecte de la reforma. No hi ha una voluntat manifesta de lliurar nous i millors serveis municipals per als barcelonins, sinó de moure la maquinària municipal que, segons els autors de la proposta, es troba ancorada en uns esquemes de gestió propis dels anys vuitanta. És a dir, d’abans dels Jocs Olímpics, la caiguda del mur de Berlín i la revolució tecnològica. Serem capaços de construir una administració 2.0 quan encara no disposem d’un sistema operatiu prou potent per fer front als canvis?

Etiquetat , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: