Generació Barcelona, una proposta per Sant Jordi

Deixeu que avui faci un apunt de propaganda d’un llibre en el que he tingut la sort de poder participar, i que recomano per Sant Jordi: Generació Barcelona, manifest col·lectiu per la regeneració de la ciutat. El llibre editat per Xavier Trias reuneix, de la ma del regidor i escriptor Antoni Vives, un destacat grup de professionals de diverses disciplines i representants del tercer sector que esbossen la seva visió de Barcelona en els propers vint o trenta anys. La recomanació no és ni molt menys per al meu article “Localisme radical”, concepte del qual parlaré alguna que altra vegada en aquest bloc, sinó per les aportacions que realitzen els meus companys d’edició, tots ells persones que conec en diferent mesura i que admiro per igual. No és un llibre d’urbanisme, tot i que escriuen molts arquitectes, enginyers o urbanistes; no és un llibre de medi ambient, tot i que escriuen molts ecòlegs i biòlegs; no és un llibre sobre cultura, política, administració, economia, coneixement, disseny, religió o participació, tot i que es poden trobar aportacions des de cadascun d’aquests sectors. És un llibre proposta per una visió compartida del futur de la ciutat de Barcelona.

Us deixo amb un tast que va destacar en Xavier Trias el dia de la presentació del llibre. Es tracta d’un fragment de l’epíleg “Contra la Barcelona fast-food, conversa-manifest entre Giovanna Carnevali i un barceloní”:

Imaginem un veritable manifest, amb unes quantes propostes clares: apostar per l’autosuficiència energètica dels barris, renaturalitzar els carrers i les places de la ciutat, fer que Collserola i el mar esdevinguin fonts d’energia fonamentals, fer que els barris, tots els barris, siguin llocs per viure-hi i per treballar-hi; una ciutat neta i silenciosa, de velocitat humana, farcida de cotxes i de motos elèctriques, però connectada amb el món. Barcelona un veritable nucli atractor i exportador de talent, un accelerador de partícules de la intel·ligència per fer un món millor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: