Hotel Barceló Raval

Ahir vaig tenir l’oportunitat de visitar el nou hotel de la Rambla del Raval. Aquest era un projecte esperat i una aposta forta de la cadena Barceló per ubicar un dels seus establiments al cor del Raval de Barcelona. L’hotel Barceló Raval és una aposta que en el futur ha de veure els seus resultats. Es tracta d’un hotel de disseny, la decoració del qual és obra de Jordi Galí, que convida a entrar al seu lobby amb un bar-restaurant obert a la nova plaça de Manuel Vázquez Montalbán.

Hi ha un debat pendent a la ciutat de Barcelona, i en especial a Ciutat Vella, sobre la necessitat d’augmentar, o no, l’oferta hotelera. Ciutat Vella compta en aquests moments amb aproximadament 140 hotels dels 295 que hi ha a Barcelona. No crec que aquest debat s’hagi de limitar a dir “Hotels sí” o “Hotels no”, sinó que a més de reconèixer l’atractiu turístic que encara desperta la nostra ciutat, analitzem l’impacte que la necessària oferta hotelera té en el teixit econòmic i social en que s’insereix. Hi ha zones de Ciutat Vella on l’obertura d’un nou establiment marca la diferència i dinamitza la vida comercial i augmenta la sensació de seguretat, il·luminació i neteja de l’entorn.

Dit això, cal donar la benvinguda a aquest hotel i apostar perquè l’atracció turística de Ciutat Vella es diversifiqui i penetri també en aquest barri, a més del Gòtic, la Ribera i la Barceloneta. Durant la visita vàrem tenir l’oportunitat que pujar a la terrassa de l’hotel i admirar la vista panoràmica de 360º graus del Raval. Els teulats i les terrasses del barri ofereixen un entorn visual incomparable del que gaudiran, de moment, només els hostes de l’hotel. Hi ha previst en el futur obrir una terrassa d’estiu oberta al públic com fan molts altres hotels de Barcelona.

Tant l’oferta d’esmorzar a l’habitació, com altres elements de decoració de passadissos i habitacions, recorden l’hotel Hoxton que va obrir fa un parell d’anys a l’East End de Londres. Un altre barri que ha vist regenerat el seu teixit econòmic i social en els darrers anys. L’obertura del Barceló Raval és un pas més en la reforma del barri del Raval que va començar fa ja més de quinze anys. Ara cal que els projectes que encara estan en marxa finalitzin, com l’obertura de la nova Filmoteca de la Generalitat pevista per a l’any 2009. No ens podem permetre més retards.

Etiquetat , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: